maj 09, 2005

Några filmer

Såg Woody Allens Melinda and Melinda. Storyn är upplagd så att två författare berättar olika historier om samma kvinna, Melinda, en tragisk och en rolig. I rollen som Melinda ser vi Radha Mithell från Australien. Som vanligt utspelas filmen på Manhatttan och är väldigt underhållande i alla fall om man är ett Allen-fan. Bäst var Will Ferrell som spelade rollen precis så som Allen själv hade gjort. Han var Woody hela tiden, timingen var perfekt, jag både såg och hörde Allen istället för Ferrell. Helt klart en film att rekommendera.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Har också plågat mig igenom Maskinisten med en avmagrad Christian Bale och Jennifer Jason Leigh som det godhjärtade fnasket. Regisserad av någon vid namn Brad Anderson. Bales karaktär, Trevor Reznik har inte sovit på ett år, han jobbar på en verkstad och efter jobbet sitter han på ett nattöppet fik och hinkar kaffe. Reznik blir mer och mer förvirrad, vem är den mystiske arbetskamraten med den röda bilen? Finns han på riktigt eller? Det borde ha gått att göra en bra film av det här manuset men icke sa Nicke, segt och trist och det mesta gick att klura ut innan det inträffade.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Den tredje rullen var en Disneyproducerad äventyrsfilm med Nicolas Cage. National Treasure. Ben Gates är en skattletare på jakt efter mystisk sedan länge försvunnen skatt som hans familj letat efter sen Hedenhös (nästan). Gissa hur det går? Cage hittar förstås skatten efter en massa trubbel med skurkar och FBI-agenter, och får dessutom en snygg brud på köpe.t Uselt värre värsta sämsta mest ursega jättetråkiga familjerullen. Och hör här, inte en enda svordom på engelska på hela filmen. En (1) tysk svordom det var allt! Man kan inte göra spännande filmer utan svordomar det går inte. Se INTE den här filmen.

Inga kommentarer: